28 Haziran 2012 Perşembe

Allahın en doğru iki kitabı hangisi?


Al-i İmran 4:

"O, sana Kitab'ı hak ve kendisinden öncekileri doğrulayıcı olarak indirdi. O, daha önce tevrat'ı ve İncil'i insanlar için birer hidayet olarak indirmişti..."

Maide 68 :

De ki: "Ey Kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni (Kur'an'ı) uygulamadıkça hiçbir şey üzere değilsiniz." Andolsun ki sana Rabbinden indirilen bu Kur'an onlardan çoğunun taşkınlık ve küfrünü artıracaktır. Öyle ise o kâfirler toplumu için üzülme."

Bildiğimiz gibi Kuranın ayetlerinde sürekli olarak özellikle üç kitaptan; Tevrat, İncil ve Kuran'dan bahsedilmektedir.

Kasas 49 :

De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah katından, doğruya bu ikisinden daha çok ulaştıran bir kitap getirin de, ben ona uyayım.”

Bu ayette bahsedilen ve en fazla doğruya ulaştıracak olan iki kitap hangisidir?

Bu ayetten bir önceki ayette "Onlar daha önce Mûsâ’ya verilenleri inkâr etmemişler miydi?" denmekte. Burdan hareketle kastedilen iki kitabın Tevrat ve Kuran olduğunu düşünebiliriz. Nitekim diyanette o şekilde ele almakta. Bu durumda yine aynı şekilde ayetlerde adı geçen İncil'i dışarda mı bırakacağız.

Yine ayetlerde İncil'in Tevrat'ı tasdik amacıyla gönderildiğinden bahsedilmektedir (Maide 46). Burdan hareketle İncil Tevrat'ı tasdikliyor diye onu dışarda tutup sadece Tevrat'ı esas almak doğru olacak mıdır?

Çünkü yine ayetlere Kuran'ın da İncil gibi Tevrat2ı tasdikleyici olduğundan bahsedilmektedir. (Bakara 91, Fatır 31)

O zaman İncil ve Kuran, her ikisi de Tevrat'ı doğrulayıcı olarak gönderilmişse Tevrat'la birlikte bunlardan birisini ele alıp diğerini doğruya ulaştırmayan bir kitap gibi dışarda bırakmak doğru olur mu?

Bakara 136:

"Deyin ki: "Biz Allah'a, bize indirilene, İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve Yakuboğullarına indirilene, Mûsâ ve İsa'ya verilen ile bütün diğer peygamberlere Rab'lerinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş kimseleriz."

Bu ayette de dendiği gibi Peygamberlere indirilmiş sayfalar veya kitaplar arasında ayrım yoksa, Kasas Suresi'nin 49. ayetinde bahsedilen ve doğruya en fazla ulaştıran iki kitapla onların dışında kalan kitap hangileridir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder