24 Mayıs 2013 Cuma

Meryem'in doğum sancısı!

Meryem Allah tarafından hamile bırakıldığını öğreniyor:

“Cebrail, “Evet, öyle. Rabbin diyor ki: O benim için çok kolaydır. Onu insanlara bir mucize, katımızdan bir rahmet kılmak için böyle takdir ettik. Bu, zaten (ezelde) hükme bağlanmış bir iştir” dedi.” (Meryem 21)
Meryem Allah’ın mucizesi için ölümü göze alacak kadar acı çekiyor:

Böylece Meryem, çocuğa gebe kaldı ve onunla uzak bir yere çekildi. Doğum sancısı onu bir hurma ağacına yöneltti. “Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitmiş olsaydım!” dedi. (Meryem 22-23)
Cebrail Meryem’in “doğum sancısı” karşısında “dere akıtarak” onu teselli ediyor:

“Bunun üzerine (Cebrail) ağacın altından ona şöyle seslendi: “Üzülme, Rabbin senin alt tarafında bir dere akıttı.” (Meryem 24)Hamile ve acı çeken bir bayan karşısında Cebrail centilmenlik örneği sergiliyor:

“Hurma ağacını kendine doğru silkele ki sana taze hurma dökülsün.” (Meryem 25)

1-Allah bir mucize gerçekleştireyim derken kendisinin hamile kalmasında hiçbir suçu günahı olmayan Meryem’e ölümü isteyecek kadar acıyı neden çektirmiştir?

2- "Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir şekilde kabul buyurdu ve onu güzel bir şekilde yetiştirdi. Zekeriya’yı da onun bakımıyla görevlendirdi. Zekeriya, onun bulunduğu bölmeye her girişinde yanında bir yiyecek bulurdu. “Meryem! Bu sana nereden geldi?” derdi. O da “Bu, Allah katından” diye cevap verirdi. Zira Allah, dilediğine hesapsız rızık verir. (Ali imran -39)

Doğum sancısı çeken Meryem'e ağaç silkeleme nasihatında bulunan Allah geçmişte ona hesapsız rızık verdiğini o an unut muşmudur?.

3-Allah İsa’nın havarilerine sırf kalpleri daha fazla tatmin olsun diye gökten sofra indirirken doğum sancısı çeken bu kadıncağıza neden aynı kolaylığı göstermeyip “ağacı silkeleme” görevi vermiştir?

4- Bir kadının rahmine bir insanı yerleştirme mucizesi gösteren Allah iş aynı bedenin acılarını ve açlığını gidermeyi gelince neden bu kadar dünyevileşip sadece akıl vermekle yetinmiştir, yoksa her masalsı anlatımda olduğu gibi burada da gerçeklerle uydurmalar iç içe mi geçmektedir?

2 yorum:

  1. biyolojik anlamda ve tıp dünyasında da bakidir ki doğum sancısı olmadan kadın çocuk doğuramaz. bu yüzden doğum vakti gelen kadınları bayıltmaz ve sancılarıyla bırakırlar. hatta sancısı olmayan kadınlara suni sancı verirler. bu doğumu kolaylaştırır. ama ALLAH dileseydi elbette MERYEM'e hiç acı vermeden doğum yaptırır dı. ama o zaman MUHAMMED SAV. de hiç evinden kovulmasaydı medineye hicret etmeseydi YUSUF kuyuya atılmasaydı İBRAHİM ateşe atılmasaydı gibi peygamberlerin başına gelen her musibeti ALLAH önleyebilirken önleseydi diyemeyiz. takdir edilen durumlar vardır bunu ALLAH takdir etmiştir. belki bir imtihan idi yada başka bir şey. MERYEM'in doğum sancısından önce kafanı yormanı gerektirecek daha bir çok şey vardır bence

    YanıtlaSil
  2. Yapmak istiyor da yapamamış gibi sanki.Sizin bu indirgemeci yaklaşımınız çok tutarsız önce.Önce tanrı varmış gibi kabul ediyorsunuz sonra (varsayımınızda) sonra da o tanrıdan daha zeki olduğunuzu gösteriyorsunuz kendi çelişkşn

    YanıtlaSil