19 Eylül 2012 Çarşamba

Vedd, Süvâ, Yeğus’, Ye’ûk ve Nesr İlahları!


Kuranda Nuh peygamber zamanındaki putperestlerin taptıkları ilahların adlarından bahsedilmektedir:

71/23- “Şöyle dediler: ‘Sakın ilâhlarınızı bırakmayın. Hele hele Vedd’i, Süvâ’ı, Yeğus’u, Ye’ûk’u ve Nesr’i hiç bırakmayın.”

burada geçen ilahlar aynı zamanda Arapların İslamiyet öncesi taptıkları putların isimleridir. Araplar çocuklarına "Vedd'in kulu, Yeğûs'un kulu" anlamında "Abdu Vedd", "Abdu Yeğûs" adlarını vermişlerdir.

Nûh tufanında her şey sular altında kalıp harap olduğu halde bu ilahlar adları ve şanlarıyla sonraki nesillere ve Araplara kadar nasıl intikal etmişlerdir?

71/26 : Nûh şöyle dedi: “Ey Rabbim! Kâfirlerden hiç kimseyi yeryüzünde bırakma!”


Nuh tufanı ile sel olmuş herşey silinip süpürülmüş ve kafirler cezalandırılmış, diyelim ki bu adamlardan geriye hadi putların heykelleri falan kaldı sonradan birileri onları görünce "aaa bu ne kadar güzel bir ilah" deyip onu kendine ilah mı edinmiştir, ilah edinmekle kalmayıp bir de aynı adları mı takmıştır?

Bunların sonraki nesillere aktarılmış olması hangi sebepten kaynaklanıyorsa kaynaklansın, bu putlardan dolayı kafirleri cezalandırıp onca insanı suda boğan Allah daha sonradan bu putların namının yeniden canlanıp yürümesine neden izin vermiştir?

İnsanlardan neyin düşünülmesi beklenmektedir, koskoca nuh tufanının dahi tarihten silemediği bu putlarda gereçekten de ilahi vasıfların olduğuna inanılması mı?

Bu ara iş insanlara yeni ilahlar öğretmeye gelince Allahın yaptığı vahiy oluyor şeytanın yaptığı ise telkin, demek ki şeytan Allaha kıyasla peygambersiz, kitapsız daha kolay yoldan hallediyor işini.

Asıl sormamız gereken ise şu; yoksa peygamber Arapların taptığı ilahların da kendi tanrısı gibi insanlığın ilk zamanlarından beri var olduğunu mu sanıyordu, yoksa böyle düşünmek aslında işine mi geliyordu; bu putların Nuh zamanında da olduğunu söyleyerek geçmişte onlara inananların başına gelen azapla kendi zamanındaki Arapları da mı korkutmak istemişti?

1 yorum:

  1. " bu putlardan dolayı kafirleri cezalandırıp onca insanı suda boğan Allah daha sonradan bu putların namının yeniden canlanıp yürümesine neden izin vermiştir? " sorunun cevabı basit; SANA -ve daha başkalarına- HAKARET VE KENDİSİNE DAHİ KÜFÜR ETME serbestliğini neden veriyorsa ondan; - İ M T İ H A N - için..

    İsimler nasıl sonraki nesillere aktarıldı? güzel soru.. KAZIK gibi ama BASİT ASLINDA...

    Aktarıldı çünkü; o PUTLARA O İSİMLERİ İLK VERDİREN(insanların zihnine fısıldayıp)
    o isimleri ilk defasında KOYDURAN da "iblis" idi muhtemelen..
    Nesiller değişince yeniden fısıldadı kulaklara..

    Ayrıca insanlar ölmüş olsa bile; insanlardan kat kat fazla sayıda CİN topluluğu var..
    ve onlar BOĞULMADI.. Onlarında kafiri müslümanı var.. onların aktarması da olası..

    En doğrusunu ALLAH(c.c) BİLİR !...

    Hiçkimse@_kimsekim_

    YanıtlaSil