8 Nisan 2012 Pazar

Bilmeyen meleklerin doğru tahmini!

"Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti."

"Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi."

Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler.
(Bakara -30-31-32)

1- Melekler tesbih ve takdis ettikleri allahın kudretinden habersizler mi de onun yapacaklarının nedenini soruyorlar? illa bir yorum getireceklerse "biz senin bildiklerini bilemeyiz çünkü bizi sen var ettin, sen ne eylersen güzel eylersin" diye de mi seslenemiyorlar?

2- İnsan için var edildiği söylenen yeryüzü ve gök insan yaratılmadan önce mi yaratıldı ki melekler "orası neresi" diye sormadan doğrudan “orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın?" diye soruyorlar?

3- Melekler gaybı, yeryüzünde insanın kan dökeceğini nerden biliyorlar? Allah ademi aracı edip meleklere herşeyi bilmediklerini göstereyim derken dünyada yaşananlar aslında onların doğruyu bildiklerini göstermiş olmuyor mu, ademe allahın öğrettiklerini dahi bilemeyen melekler nasıl oluyor da dünyada olacakları doğru biliyorlar?

4- Henüz yaratılmamış olan insanın dökülebilen ve sıvı bir "kan"a sahip bir canlı olduğunu, yeryüzünde yerçekimi kurallarının geçerli olduğunu nerden biliyorlar?

5- İnsan daha yaratılmadığı için henüz şeytan kendini belli etmemiş, insanlar arasında "bozgunculuk" çıkarmak "birbirini öldürmek" gibi kötülüğün ne olduğunu nerden biliyorlar?

1 yorum: