Nisa 23:
"Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız, -eğer anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur- öz oğullarınızın karıları, iki kız kardeşi (nikah altında) bir araya getirmeniz. Ancak geçenler (önceden yapılan bu tür evlilikler) başka. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."
Bu ayette Allah diğer çoğu ayette olduğu gibi sadece erkeklere seslenmektedir. Sadece erkeklere seslenildiği için de birtek anne ve kız çocuklarıyla evlenilemeyeceğinden bahsedilmektedir. Kimlerle evlenilmeyceğini tek tek saymak kadar ayrıntıya giren Allah kadınların da benzer evliliklerde bulunabileceğini atlamışa benziyor.
Nur 61:
"...Kendi evlerinizde veya babalarınızın evlerinde veya annelerinizin evlerinde veya erkek kardeşlerinizin evlerinde veya kız kardeşlerinizin evlerinde veya amcalarınızın evlerinde veya halalarınızın evlerinde veya dayılarınızın evlerinde veya teyzelerinizin evlerinde veya anahtarlarına sahip olduğunuz evlerde ya da dostlarınızın evlerinde yemek yemenizde de bir sakınca yoktur. Bir arada veya ayrı ayrı olarak yemek yemenizde de bir sakınca yoktur. Evlere girdiğiniz zaman birbirinize, Allah katından mübarek ve hoş bir esenlik dileği olarak, selam verin. İşte Allah, düşünesiniz diye âyetleri size böyle açıklar."
Bu ayette de yine "tek tek sayma" olayı ile karşılaşıyoruz. Hangi evlerde yemek yemenin sakıncasının olmayacağı sıralanmaktadır. Sıralama en yakından en uzak akrabalara doğru yapılınca tabi ister istemez insan şunu sormadan yapamıyor; anneyi babayı eşi dostu anladık peki bi kişinin kendi çocuklarının evinde yemek yemesinin hükmü nedir? Yoksa arada bunu saymak unutulmuş mu?
Yanlış anlaşılmasın kimse Kuran herşeyi tek tek saysın demiyor. Bu işi baştan yapan ve tek tek herbir yakını sayan Kuranın kendisi olunca insan ister istemez sormadan yapamıyor. Ya hiç tek tek saymayacaksın ya da sayacaksan sondakini söyleyip de baştakini unutmayacaksın. Mantık bunu gerektirir, kaldı ki buradaki mevzu Tanrının mantığıdır. İnsan mantığının gerisinden gelse gelse yine bir başka insan mantığı gelir.
Kuranda harflerin , kelimelerin matemetiksel oranltılı , uyum içerisinde olduğuna dair iddialar var. Edip Yüksel 'in Üzerinde 19 var adlı kitabına bakılabilir. Doğruluğunu test etmedim. Belki bu tekrarlar sayısal değerleri tutturmak için olabilir. Test eden lütfen yazsın.
YanıtlaSilKardeşim senin birşey bilmiyorsun. Kuranı kerimin ne zor şartlar altında yazıldığınıda bilmiyorsun. İnsnlar o zorluklar altında kuranı kerim yazsın.biride gelsin iki dakka da bir blog yazarak yalalasın
YanıtlaSil